Friday, January 04, 2008

Οργάνωση του Μετοχικού Ακτιβισμού για το 2008-Δηλώσεις συμμετοχής

Αγαπητοί φίλοι

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο ΣΕΔ ανακοίνωσε την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα γίνει στο Ηλέκτρα Παλλάς την Κυριακή 13-1-2008:
http://www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi?act=ST;f=2;t=7276

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι εκτός από την κοπή της πίτας θα γίνει και μια ανασκόπηση του 2007, αλλά και ο προγραμματισμός δράσης του 2008.

Ο προγραμματισμός αυτός αφορά βεβαίως τις εκδηλώσεις και το Συνέδριο του ΣΕΔ, κυρίως όμως αφορά την καλύτερη οργάνωση του Μετοχικού Ακτιβισμού, εν όψει των Γενικών Συνελεύσεων των εισηγμένων εταιρειών, που θα γίνουν το δεύτερο τρίμηνο του 2008.

Με σημείο εκκίνησης την 13-1-2008 αρχίζουμε την οργάνωση του Μετοχικού Ακτιβισμού για το 2008 η οποία θα γίνει ως εξής:

Όσοι φίλοι και φίλες επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Μετοχικό Ακτιβισμό, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: info@sed.gr

Στη δήλωση συμμετοχής πρέπει να περιλαμβάνονται τα εξής:

1.Τα στοιχεία του μέλους ή φίλου, δηλαδή ονοματεπώνυμο και όνομα πατρός, e-mail και τηλέφωνα επικοινωνίας (σταθερό-κινητό), καθώς και το nickname που χρησιμοποιεί στο forum.

2. Εισηγμένη εταιρεία ή εταιρείες που επιθυμεί να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στη Γεν. Συνέλευση.

3. Γραμματικές και χρηματιστηριακές γνώσεις που διαθέτει ο καθένας και κυρίως κατά πόσον μπορεί να "διαβάσει" τον ισολογισμό μιας εταιρείας και κατά πόσον γνωρίζει τα περί Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Το τελευταίο δεν είναι υποχρεωτικό, είναι όμως απαραίτητο για την καλύτερη οργάνωση μας.
Εάν κάποιοι φίλοι δεν γνωρίζουν κάποια πράγματα θα οργανώσουμε συναντήσεις στις οποίες θα αναλύσουμε το πως διαβάζουμε έναν ισολογισμό (τα γενικά) και πως ελέγχουμε την Εταιρική Διακυβέρνηση και τη διαφάνεια μιας εταιρείας.

Όπως ξέρετε οι εταιρείες εν όψει της Γεν. Συνέλευσης εκδίδουν ένα πληροφοριακό δελτίο.
Αυτό το δελτίο πρέπει απαραίτητα να το έχουμε στα χέρια μας τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν τη Συνέλευση για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τα σημεία που πρέπει να επικεντρώσουμε την κριτική και τις ερωτήσεις μας.

Παλαιότερα πολλές εταιρείες έδιναν αυτό το δελτίο 5 λεπτά πριν τη Συνέλευση. Μερικές γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους μετόχους το έδιναν μετά (!!!) τη Συνέλευση.

Μας είπαν ότι αυτό έχει αλλάξει και το δελτίο θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της κάθε εταιρείας τουλάχιστον 10 μέρες πριν τη Συνέλευση.
Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, θα το καταγγείλουμε δημόσια.

Αυτά και άλλα πολλά αγαπητοί φίλοι θα συζητήσουμε την Κυριακή 13-1-2008, στο Ηλέκτρα Παλλάς.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τον Μετοχικό Ακτιβισμό πρέπει να έλθουν και να δηλώσουν συμμετοχή.

Όσοι μένουν εκτός Αθήνας και δεν θα έλθουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω e-mail και εμείς θα φροντίσουμε η εκδήλωση να μεταδοθεί μέσω internet.

Επίσης, όπως κάναμε και παλαιότερα, θα λειτουργήσει μια εσωτερική mailing-list στην οποία θα συμμετάσχουν όσοι δηλώσουν συμμετοχή στον Μετοχικό Ακτιβισμό, για να γίνονται εσωτερικές συνεννοήσεις και να μπορούμε σε κάποιες περιπτώσεις να χρησιμοποιούμε και το στοιχείο του αιφνιδιασμού...

Αγαπητοί φίλοι, όπως κάθε χρόνο αυτή την εποχή, περνάμε "από τη θεωρία στην πράξη"!!!

Οι πόρτες του ΣΕΔ και του Μετοχικού Ακτιβισμού είναι ανοιχτές για όποιον θέλει να συμμετάσχει και να προσφέρει στην κοινή μας προσπάθεια.

Η επιτυχία του εγχειρήματος είναι υπόθεση όλων μας...

Φιλικά


Μπάμπης Εγγλέζος

No comments: