Thursday, November 15, 2007

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΕΔ στο κανάλι "SBC", Στο δημοσιογράφο Ανέστη Ντόκα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-(Σ.Ε.Δ)
Νικηφόρου Ουρανού 22
Τ.Κ. 11471-Αθήνα
Website: http://www.sed.gr/
E-mail: info@sed.gr
Τηλ. 210-9626368, 697-7649431

Αθήνα 15 Νοεμβρίου 2007

Ο Πρόεδρος του ΣΕΔ κ. Χαρ. Εγγλέζος έδωσε σήμερα, Πέμπτη 15-11-2007 και ώρα 11.30, τηλεφωνική συνέντευξη στο δημοσιογράφο Ανέστη Ντόκα και στην καθημερινή οικονομική εκπομπή που παρουσιάζει στο κανάλι "SBC"

Ο κ. Εγγλέζος αναφέρθηκε στην πορεία του Χ.Α., στα αποτελέσματα 9μήνου που ανακοινώνουν οι εισηγμένες. τα οποία είναι ικανοποιητικά.

Συνέστησε όμως ιδιαίτερη προσοχή στους επενδυτές αυτή την εποχή, λόγω της κρίσης στις διεθνείς χρηματαγορές.
Επίσης συνέστησε προσοχή στον αυξημένο δανεισμό ορισμένων εισηγμένων εταιρειών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Εγγλέζος επεσήμανε για άλλη μια φορά το ΕΛΛΕΙΜΜΑ Εταιρικής Διακυβέρνησης που υπάρχει στις εισηγμένες εταιρείες του Χ.Α. και τόνισε ότι μόνο με τη χρηστή εφαρμογή της Ε.Δ. θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και θα υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη των εισηγμένων εταιρειών.

Επίσης ο κ. Εγγλέζος έκανε εκτενή αναφορά στον Μετοχικό Ακτιβισμό, τον οποίο εφαρμόζει ο ΣΕΔ στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά από τις αρχές του 2004 και τόνισε ότι είναι το μοναδικό εργαλείο για την αυτορύθμιση της αγοράς.

Η συμμετοχή στις Γεν. Συνελεύσεις του 2008 οργανώνεται από τώρα και ο κ. Εγγλέζος κάλεσε τους επενδυτές, να έλθουν σε επαφή με τον ΣΕΔ, για να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο Μετοχικός Ακτιβισμός.

Επεσήμανε όμως ότι στη χώρα μας ΔΕΝ υπάρχει συμμετοχή των Θεσμικών χαρτοφυλακίων και των ταμείων σε διαδικασίες Μετοχικού Ακτιβισμού και ζήτησε τη συνδρομή όλων, ώστε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο των θεσμικών χαρτοφυλακίων και των ταμείων στη χώρα μας, εις τρόπον ώστε να γίνουν ουσιαστικά και τυπικά ανεξάρτητα!!!

Τέλος ο κ. Εγγλέζος αναφέρθηκε στο 5ο Συνέδριο του ΣΕΔ που θα γίνει στην Αίγλη Ζαππείου στις 2 Φεβρουαρίου του 2008, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στον Μετοχικό Ακτιβισμό.

Στο Συνέδριο θα είναι καλεσμένοι όλοι οι ιδιώτες επενδυτές, στους οποίους θα δοθεί για άλλη μια φορά η ευκαιρία να έλθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κορυφαίους παράγοντες της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, για να καταθέσουν τις απόψεις τους και να υποβάλλουν ΖΩΝΤΑΝΑ τις ερωτήσεις τους.

Από το γραφείο τύπου του ΣΕΔ

2 comments:

Anonymous said...

Εκτός ότι είσαι και άπιστος ιερόσυλος δεν γνωρίζεις ότι ο Elvis ο βασιλιάς του ¨ rock and roll ¨ και όχι του ¨rock¨ .
Αρούρις

Babis Englezos said...

Αγαπητέ φίλε

Ζητώ συγνώμη για το "τυπογραφικό" λάθος.

Θα ήμουν ο τελευταίος που θα ήθελε να υποβαθμίσει τον "βασιλιά"

Ευχαριστώ για την επισήμανση.

Θα το διορθώσω άμεσα.