Monday, October 01, 2007

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΕΔ στο δημοσιογράφο Ανέστη Ντόκα

Αθήνα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Πρόεδρος του ΣΕΔ κ. Χαρ.Εγγλέζος έδωσε σήμερα, Δευτέρα 10-9-2007, τηλεφωνική συνέντευξη στο δημοσιογράφο Ανέστη Ντόκα και στην καθημερινή οικονομική εκπομπή που παρουσιάζει στο κανάλι "SBC"

Ο κ. Εγγλέζος, μετά από ερωτήσεις του δημοσιογράφου, αναφέρθηκε στη μειωμένη συμμετοχή των Ελλήνων Επενδυτών, την οποία απέδωσε στην έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει ακόμα προς τή μεγάλη πλειοψηφία των εισηγμένων εταιρειών, με εξαίρεση τις λίγες σοβαρές εταιρείες που σέβονται τον απλό ιδιώτη επενδυτή.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΔ τόνισε ότι ενώ στον τομέα του ελέγχου των χρηματιστηριακών συναλλαγών έχει γίνει σημαντικό έργο τα τρία τελευταία χρόνια, στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης "έχουν γίνει βήματα πίσω", με αποτέλεσμα οι επενδυτές να συμμετέχουν όλο και λιγότερο στις Γεν.Συνελεύσεις των εισηγμένων εταιρειών.

Το φαινόμενο των 200 Γεν.Συνελεύσεων την τελευταία ημέρα του Ιουνίου κάθε χρόνου, εξακολουθεί να πλήττει καίρια την όποια εμπιστοσύνη έχει απομείνει στους ιδιώτες επενδυτές προς τις εισηγμένες εταιρείες.

Σε ερώτηση του κ. Ντόκα για το τι πρέπει να γίνει, ο κ. Εγγλέζος πρότεινε να γίνει μια εκστρατεία ενημέρωσης πρωτίστως των εισηγμένων επιχειρηματιών, οι οποίοι δείχνουν να αγνοούν τα οφέλη που μπορεί να έχει η Ε.Δ. στις επιχειρήσεις τους.

Επίσης ο κ. Εγγλέζος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ΣΕΔ και ιδιαίτερα στην ιστοσελίδα και στο Forum, στο οποίο δίνεται η δυνατότητα στους επενδυτές να ανταλλάσουν απόψεις, αλλά και να υποβάλλουν ερωτήσεις προς τις εισηγμένες εταιρείες.

Για τα μελλοντικά σχέδια του ΣΕΔ ο .κ Εγγλέζος ανέφερε το Συνέδριο το οποίο θα γίνει στις αρχές του 2008 και σκοπός του Συνδέσμου είναι να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά και θα δώσει για άλλη μια φορά τη δυνατότητα στους ιδιώτες επενδυτές να έλθουν σε επαφή με τις εποπτικές αρχές του Χ.Α. και να υποβάλλουν ζωντανά τις ερωτήσεις τους.

Τέλος ο κ.Εγγλέζος απεδέχθη πρόσκληση του κ. Ντόκα και θα είναι μεταξύ των οικονομικών παραγόντων που θα συζητήσουν με τον κ. Ανέστη Ντόκα το αποτέλεσμα των εκλογών, 6-10 το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής.

Από το γραφείο τύπου του ΣΕΔ

No comments: